Vereniging Grouwster Watersport

Home » Uncategorized » Nieuwjaarsreceptie 2016

Nieuwjaarsreceptie 2016

Recente reacties

Advertenties

GWS nieuwjaarsreceptie 2016

Grou, Op vrijdag 8januari waren rond 40 leden op de nieuwjaarsreceptie  van de GWS in Hotel Oostergoo.

Na onderlinge nieuwjaar wensen nam Nico Postma  de leden, voor het laatst als voorzitter,  mee in een korte terugblik van 2015 waaronder de ontwikkeling van de nog altijd gezonde vereniging met ruim 550 leden en uiteraard de gws haven, het hoogtepunt was in september bij de kampioenschapswedstrijden van van de GWS schouwen A en B klasse maar, ook de grootte deelname van 12voetsjollen en groeiende valken klasse maakten het weekend tot een succes. Ook vooruit kijkend naar 2016 beloofd het een mooi jaar te worden met 2 wedstrijden (pinkster 3 daagse en de GWS septemberwedstrijden) en daarnaast zal de Haven wederom een vast punt op de agenda blijven.

Vervolgens nam Hendrik Jan de Wolf het woord, over de ontwikkeling van de haven. De werkgroep bestaand uit vrijwilligers en leden uit bestuur hebben het afgelopen jaar veel tijd gestoken in het uitzoeken van oa de materialen, box indeling  en voorzieningen wat resulteerde in een concept plan. Met dit plan van aanpak kan de GWS de vernieuwing nog steeds uitvoeren binnen het mandaat. De komende tijd zal de aandacht uitgaan op diverse zaken zoals de terrein inrchting en het defintief maken het plan.

Dit alles afwachtend van de definitief worden van omgevinsvergunning hoopt de GWS dit jaar een start te kunnen maken met de nieuwe haven.

De gastsprekers van de avond was Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON). Het verzorgt in midden en noord-Nederland cursussen voor bedrijven, overheidsinstellingen maar ook particuliere watersporters en beroeps-schippers en lange ervaring in het scheepvaartonderwijs. met  een eigen locatie in Grou, Doorbraak 3.

Marten Tienstra vertelde in vogelvlucht zijn leven in en om water en het ontstaan van TON wat het nu is. Na de Pauze nam Wouter Mol (docent TON) het over en nam de leden mee in de  electronische kaarten en het  Automatic Identification System of afgekort AIS is een systeem gebaseerd op transponder-technologie waarmee de veiligheid van scheepvaart op zeeën en het binnenwater verhoogd wordt. Wereldwijd overzicht met actuele scheepslocaties, scheepsinformatie, scheepskoers, scheepsnamen, bestemmingshaven en geschatte tijd van aankomst. voor meer informatie over opleiding en of cursussen, kijk op www. T-O-N.nl.