Vereniging Grouwster Watersport

Home » Uncategorized » Nieuwjaar receptie 2015

Nieuwjaar receptie 2015

Recente reacties

Advertenties

Aan de Leden van de GWS,

 

Op vrijdag 9 januari 2015 bent u van harte welkom op onze nieuwjaarsbijeenkomst in de grote zaal van Hotel Oostergoo te Grou, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur).

 

Bij binnenkomst is er gelegenheid elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen onder het genot van een kopje koffie. Daarna volgt de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter, de heer Nico Postma.

 

Traditiegetrouw bestaat de invulling van de rest van de avond uit een informatief programma met maritieme onderwerpen, die te maken hebben met de watersport en de beroepsvaart.

 

Gast spreker: Sterke Yerke

 

Het is dit jaar 40 jaar geleden dat de Sterke Yerke werd geboren, het eerste vlot voor de Friese meren. Het is 35 jaar geleden dat versie nummer 3 te water gelaten werd en op 15 december 1979 op de rotsen van Bonaire strandde na 5940 mijl afgelegd te hebben van de 6000. Gelukkig heeft de bemanning het er levend afgebracht en twee van deze mannen ( de gebroeders Chris en Guus Schweigmann) komen in Grou het verslag doen van deze reis en wat er sindsdien met hen gebeurd is. En er wordt gefluisterd dat ze bezig met de volgende! We gaan het horen.

 

De 80e jaarvergadering zal worden gehouden op vrijdag 20 maart 2015 om 20.00 uur in de grote zaal van Hotel Oostergoo. Uiteraard krijgt U hiervoor nog een afzonderlijke uitnodiging, maar U kunt deze datum nu al vast noteren in Uw agenda.

Het bestuur